Logo Navigatie

Must have: sieraden met turquoise erin!

29 mei 2018 gepubliceerd, geschreven door Sadie Visser

Header

Must have: turquoise sieraden! Je ziet het steeds vaker, sieraden met gekleurde stenen. En laten wij nu net turquoise hebben uitgezocht om even in het zonnetje te zetten. Deze heerlijke vrolijke kleur kun je goed combineren en geeft je een instant zomergevoel.

Van het kijken naar plaatjes met turquoise sieraden krijg je al helemaal zin in de zomer! Waarom? Omdat het je direct doet denken aan een azuurblauwe zee. Inclusief zon, strand en cocktails natuurlijk. Dus ook als de zon even niet schijnt, kijk je even naar je sieraden en behoud je toch het zomerse gevoel... Win win!

 

Wist je dat?

Wist je dat turquoise eigenlijk een benaming is voor kleuren die overeenkomen met het mineraal turkoois? Deze kleur is eigenlijk blauwgroen. Het mineraal turkoois is herkenbaar aan zijn blauwgroene en vale blauwwitte streepkleur. Het mineraal is vernoemd naar Turkije, want daar passeerde ze het eerst langs toen het mineraal voor het eerst Europa bereikte.

Turkoois is een halfedelsteen en wordt al eeuwen gebruikt in sieraden en ter decoratie van gebouwen e.d. In 1972 werd voor het eerst imitatieturkoois gemaakt in Frankrijk, maar deze eigenschappen verschillen wel degelijk van het originele mineraal. Toch is het meeste turkoois op de markt tegenwoordig synthetisch.

Wat betekent het?

Turkoois werkt beschermend en brengt geluk, voorspoed en evenwicht. Het werkt opwekkend en geeft energie als je moe bent of je slecht voelt maar kan ook kalmerend werken als dat nodig is in een bepaalde situatie. Het beschermt tevens tegen negatieve energie en negatieve invloeden van buitenaf. Het brengt de emoties in balans en vermindert stress, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, zelfdestructief gedrag, angst en paniek. De steen helpt je om je levenspad te vinden en volgen en om jezelf te accepteren zoals je bent en schuldgevoel, schaamte en spijt loslaten. Fysiek werkt turkoois zuiverend, pijnstillend, kalmerend, verkoelend, ontstekingsremmend, ontgiftend, krampopheffend en antiviraal. Het heeft een positieve werking op het immuunsysteem, de stofwisseling, de longen en het ademhalingsstelsel, de keel, nek, maag, ogen, oren, vermoeidheid, reuma, artritis, artrose, depressie, bipolaire stoornissen, hoofdpijn en migraine, jicht en verbetert de opname van voedingsstoffen.

Turkuoise kun je in veelal verschillende sieraden verwerken, denk aan ringen, oorhangers, oorknoppen, hangers voor aan een collier, een armband. Maar de kleur kun je natuurlijk ook voor nog veel meer gebruiken, zoals horloge's bijvoorbeeld en dat is ook weer een hele leuk combinatie met alle turquoise sieraden!

Hoe lief is dit horloge van Ice-Watch? Beeld je even in, een mooie blauwe zee, een wit strand en een bruingekleurde huid van de zon... Je zou hem bijna meteen kopen! Mocht je wat turquoise sieraden/horloges willen shoppen, klik dan even op deze link.

Tot snel!

 

(Wij zitten ook op Bloglovin)

Sadie Visser

Sadie Visser

Hi allemaal! Mijn naam is Sadie en ik zal vanaf heden de blogs voor Jewelsite gaan schrijven! Ik heb een voorliefde voor beauty, mode, sieraden, lifestyle, reizen en culinair (uit)eten. Ik zal mijn inspiratie en ideeën op het gebied van horloges en sieraden zoveel mogelijk met jullie delen en ik heb er onwijs veel zin in!


Reageer op dit blog:

Bezig met het laden van de reacties...

Top

Gratis verzending

Veilig betalen

14 dagen op zicht

Eenvoudig retourneren

Snelle service

Mooi verpakt
Eénvoudig betalen:
Logo iDeal
Verzonden met:
Logo PostNL
Jouw zekerheid:
WebShop Keurmerk
Beoordelingen op:
Kiyoh - voor reviews

© Jewelsite.nl Algemene VoorwaardenDisclaimerPrivacyverklaring Sitemap

Sparnaaij Juweliers en Lab 35 | Aalsmeer.nu