Logo Navigatie

Alles over; Buddha to Buddha

18 april 2018 gepubliceerd, geschreven door Sadie Visser

Header

Nog altijd een razend populair merk; Buddha to Buddha. Maar waar komt het nu precies vandaan en hoe wordt het gemaakt? Ik zal je er het een en ander over vertellen.

 

De oorsprong.


De Nederlandse oprichter Batul Loomans is op reis in Azië en eigenlijk op zoek naar de zingeving, bezinning en diepere betekenis van het leven. Om hier iets fysieks van te maken schetste hij een sieraad en vroeg een lokale zilversmid dit voor hem te maken. Zo ontstond de allereerste Buddha to Buddha armband.

Batul had een meeting met een persoon uit een meditatiecentrum, een Buddha to Buddha sessie genoemd; een conversatie tussen twee personen. Zo ontstond het merk Buddha to Buddha in Nederland in 1997. Opgericht in Amsterdam. Vandaag de dag zijn de populaire sieraden in 15 landen wereldwijd te koop.

Het proces.


De zilveren sieraden worden met veel tijd en aandacht ontworpen in Nederland, maar handgemaakt op Bali, Indonesië. De sieraden zijn hierdoor exclusief en worden alleen door de beste zilversmeden van Zuidoost-Azië gemaakt. Door de originaliteit en betekenis zijn de sieraden wereldwijd bekend en geliefd.

Vakbekwaamheid is een belangrijk onderdeel van de sieradenlijn. Ieder sieraad is het resultaat van een lang en precies proces waarbij creativiteit en een vaste hand zeer belangrijk zijn. Alle armbanden van Buddha to Buddha zijn van 925 sterling zilver gemaakt.

Lifestyle.


Buddha to Buddha is meer dan alleen sieraden, het staat voor een manier van leven. Een belichaming van een diepere betekenis. Een manier van leven die het leven durft te vieren, en al zijn tegenstijdigheden. Het staat voor solide en organisch, puur in alle vormen.

Traditionele ambachtslieden weten eeuwenoud vakmanschap met kennis en technieken te combineren voor de meest prachtige sieraden. Met veel liefde worden de sieraden gemaakt tot een uniek stuk. Het Indonesische eiland Bali staat bekend om het beste vakmanschap en is daarom de natuurlijke bakermat voor de unieke sieraden.

Imitatie.


Helaas komt imitatie ook veel voor. Denk aan tassen, schoenen, kleding maar dus ook sieraden. Buddha to Buddha is helaas naast andere sieradenmerken laatst ook toegevoegd aan de lijst met merken die veel worden gekopieerd.

De kwaliteit van imitatie is met geen mogelijkheid te vergelijken met originele sieraden van Buddha to Buddha. Koop je sieraad daarom altijd bij een geautoriseerde dealer om te voorkomen dat je wordt opgelicht. Officiële verkooppunten kun je vinden op de website van Buddha to Buddha.

Imitatiesieraden worden vaak gemaakt van alpaca met alleen een zilveren coating. Deze zal uiteindelijk dus verkleuren of helemaal losraken van het product. De sluitingen, de schakels en de pennen zijn ook allemaal anders en minder netjes afgewerkt dan van een origineel Buddha to Buddha product.

De collecties.


Een aantal van de bekendste collecties van Buddha to Buddha zijn de Nathalie, Ellen, Chain, Ben, Edwin en de leren collectie. Alle namen van de producten komen van namen van de medewerkers van Buddha to Buddha. Inmiddels hebben bijna alle medewerkers hun eigen sieraad! Hoe uniek is dat?

Nu weet je dus wat meer over je favoriete sieraden. Let dus goed op als je ergens een armband koopt of het een echte is, repareren kost je uiteindelijk enorm veel geld.

Wist je dat wij bij Jewelsite ook armbanden kunnen inkorten? Of eventueel verlengen (ligt aan het soort armband). Als je nieuwsgierig bent geworden kun je altijd even een mailtje sturen.

Tot volgende week!

 

(Wij zitten ook op Bloglovin)

Sadie Visser

Sadie Visser

Hi allemaal! Mijn naam is Sadie en ik zal vanaf heden de blogs voor Jewelsite gaan schrijven! Ik heb een voorliefde voor beauty, mode, sieraden, lifestyle, reizen en culinair (uit)eten. Ik zal mijn inspiratie en ideeën op het gebied van horloges en sieraden zoveel mogelijk met jullie delen en ik heb er onwijs veel zin in!


Reageer op dit blog:

Bezig met het laden van de reacties...

Top

© Jewelsite.nl Algemene VoorwaardenDisclaimerPrivacyverklaring Sitemap

Sparnaaij Juweliers en Lab 35 | Aalsmeer.nu