Logo Navigatie

Revolutie in de Zwitserse horloge industrie!

23 juni 2018 gepubliceerd, geschreven door Nikki Webbers

Header

Frederique Constant heeft onlangs een nieuw model horloge uitgebracht. Met deze 750-Hybrid Smartwatch serie combineren zij als eerste op de markt drie unieke technologieën in hun Zwitserse uurwerken.

Frederique Constant Hybrid Manufacture 3.0!
1 Caliber (uurwerk)
2 Smartwatch functies
3 Caliber analytics (uurwerk analyse)

Hieronder lees je wat dat precies inhoudt!

 De 750-serie Hybrid Manufacture heren horloges van het Zwitserse merk Frederique Constant bestaan uit twee delen; een mechanisch en elektronischedeel. Deze delen zijn samengevoegd in een roestvrijstalen kast van 42mm en aan beide kanten voorzien van saffierglas. De banden van de horloge’s zijn gemaakt van hoogwaardig alligator leer en hebben een vouwsluiting met het Frederique Constant logo als detail.

De FC-750DG4H6 Hybrid Manufacture heeft een gelimiteerde oplage van 888 stuks!

 

1 Caliber (uurwerk)
Het mechanische (automatische) deel van het horloge zorgt voor de tijdsaanduiding; uren, minuten, seconden en datum. Dit werkt doormiddel van een gewichtje dat draait waardoor de veer in het horloge wordt opgewonden. Bij het dragen van horloge wordt deze automatisch opgewonden door de beweging van de pols.


Hieronder kun je zien hoe dat werkt.

De balans van dit uurwerk maakt 28.800 halve schommelingen per uur (iedere schommeling is een tik/seconde), per jaar is dat ongeveer 252.288.000 keer. Eens in de paar jaar zal het horloge een onderhoudsbeurt nodig hebben waarbij deze wordt schoongemaakt en de olie ververst moet worden. Dit kunt u een horlogemaker laten doen.

Wanneer het horloge door de schommelingen eenmaal volledig opgewonden is heeft deze een gangreservetijd van 42 uur. Draagt u het horloge een tijdje niet, dan komt deze stil te staan. Om dit te voorkomen kan het gebruik van een watch winder een uitkomt zijn! Hier lees je onderaan de blog meer over.

Het elektronische deel van het uurwerk zorgt voor de smart functies in het Hybride horloge.

Een mechanisch horloge met een elektrische module, deze twee gaan vaak niet goed samen. Frederique Constant heeft voor deze botsing een unieke, slimme oplossing bedacht namelijk een anti-magnetisch scherm. Dit zorgt ervoor dat de twee modules elkaar niet ontregelen en beïnvloeden.

2 Smartwatch functies
De hybrid Manufacture is het eerste mechanische horloge met smart functies. Deze functies zijn zichtbaar op zowel de wijzerplaat (op 12 uur) als in de Hybrid App. Het horloge kun je doormiddel van de linker knop via bluetooth® met deze app (op IPhone of Android toestel) verbinden om de volgende functies te gebruiken: Worldtimer-functie, een sleep-monitor, activiteiten-monitor en een diagnostische tool. Via deze app kun je ook zien hoe vol de batterij van het smartdeel is.

3 Caliber analytics (uurwerk analyse)
Het CF-750 uurwerk bevat gepatenteerde technologie, waardoor het horloge zijn eigen nauwkeurigheid kan analyseren. Elke nacht om 4.00 uur wordt een meting gedaan van de beat error en de amplitude (Dit houdt in dat hij analyseert of het horloge (on)regelmatig loopt) zodat de nauwkeurigheid bepaald kan worden. De prestatie van het horloge kun je aan de hand van grafieken in de Hybrid app zien. Wijkt deze af dan krijg je via de app een melding dat het horloge nagekeken moet worden, zo ben je er altijd van verzekerd dat het horloge perfect op tijd loopt.

 

Wat betekent Rate, Amplitude en Beat error precies?
Rate:
De Rate laat zien hoe snel/langzaam het horloge loopt in seconden per dag.
Dit is de meest basic statistiek op de app en zal u in ieder geval laten weten hoe nauwkeurig uw horloge loopt.

Amplitude:
Onder ideale omstandigheden zijn de bewegingen ongeacht de schommelingen altijd gelijk/ in balans. In de praktijk gaat dit helaas niet op. Bij een veranderende amplitude, dit is de uitslag van de schommeling, ontstaat ook bij de balans een afwijkend gangresultaat. Voor een nauwkeurig gangresultaat is een grote amplitude van groot belang. Hoe groter de amplitude, des te groter de snelheid van de balans, en des te geringer zijn de effecten van storende invloeden van buitenaf. Bij moderne horloges wordt gestreefd naar een amplitude van 270 tot 315°.

Beat error:
Beat error betekent dat de uitslag van de balans linksom en rechtsom niet gelijk is. Het horloge meet dit en geeft dit aan op de app.

Watch winder
De Frederique Constant Hybrid Manufacture FC-750 horloges worden geleverd met een watch winder.

Wat is een Watch winder precies?
1. Het automatische, mechanische uurwerk opwinden.
2. Het elektronische smart-gedeelte opladen.

Een watch winder is een apparaat dat wordt gebruikt om een automatisch horloge op te winden wanneer deze niet gedragen wordt. In een automatisch horloge zit een gewichtje dat draait waardoor de veer van het horloge wordt opgewonden. Bij het dragen wordt het horloge door beweging van de pols opgewonden. Wanneer een automatisch horloge niet gedragen wordt zal deze na een tijdje stil komen te staan.

Het opladen van het smart-gedeelte kan uit de box worden gehaald om mee te nemen. Het horloge kan ook doormiddel van een USB-kabel worden opgeladen.

Nooit meer een stilstaand horloge!

Meer informatie over deze Hybrid Smartwatch kunt u vinden op onze website: https://www.jewelsite.nl/frederique-constant

 

 

(Wij zitten ook op Bloglovin)

Nikki Webbers

Nikki Webbers


Reageer op dit blog:

Bezig met het laden van de reacties...

Top
 
Jewelsite.nl is een onderdeel van Sparnaaij Juweliers
Sparnaaij Juweliers Aalsmeer
Sparnaaij Juweliers - Filiaal Aalsmeer

Zijdstraat 90
1431 EE Aalsmeer
Tel 0297-324 213

Openingstijden:
Maandag13:30 - 18:00 uur
Dinsdag09:00 - 18:00 uur
Woensdag09:00 - 18:00 uur
Donderdag09:00 - 18:00 uur
Vrijdag09:00 - 18:00 uur
Zaterdag09:00 - 17:00 uur
ZondagGesloten

Sparnaaij Juweliers Hoofddorp
Sparnaaij Juweliers - Filiaal Hoofddorp

Polderplein 260
2132BG Hoofddorp
Tel. 023-5616794

Openingstijden:
Maandag13:00 - 18:00 uur
Dinsdag09:30 - 18:00 uur
Woensdag09:30 - 18:00 uur
Donderdag09:30 - 18:00 uur
Vrijdag09:30 - 21:00 uur
Zaterdag09:30 - 17:00 uur
ZondagGesloten