Logo Navigatie

Zilver

Zilver wordt al sinds het jaar nul gebruikt voor versieringen en als betaalmiddel. Vaak werd zilver geassocieerd met de maan, de zee en goden. Tegenwoordig weten we dat de maan niet van zilver is gemaakt en staat zilver voor de tweede plaats in wedstrijden en is het een symbool voor 25-  jarige jubilea, zoals het zilveren huwelijk.

stopcontact

Zuiver zilver is het beste metaal om stroom en warmte te geleiden. Daarom wordt het ook gebruikt in stopcontacten. Daarnaast is zilver de beste licht weerkaatsende stof waardoor het ideaal is om spiegels van te maken.

graads

Net als goud wordt zilver gemengd met andere metalen, wat legeren heet. Een bekende legering is Sterling zilver, wat bestaat uit 92,5 procent zilver en 7,5 procent koper of een ander metaal. Dit wordt ook wel eerstegraads zilver genoemd en is te herkennen aan de code 925 die er in gegraveerd staat. Tweedegraads zilver bestaat uit 83,5 procent zilver en draagt de code 835.

Zilver is een eenvoudig te bewerken metaal dat iets harder is dan goud. Dit maakt dit edelmetaal uitermate geschikt voor het maken van sieraden en de witte glans die het heeft, maakt het gewild. Zilver voor sieraden is vaak eerstegraads.

Een greep uit onze Zilver producten

Meer van Zilver »

Meer van Zilver »


Top

Gratis verzending

Veilig betalen

14 dagen op zicht

Eenvoudig retourneren

Snelle service

Mooi verpakt
Eénvoudig betalen:
Logo iDeal
Verzonden met:
Logo PostNL
Jouw zekerheid:
WebShop Keurmerk
Beoordelingen op:
Kiyoh - voor reviews

© Jewelsite.nlAlgemene VoorwaardenDisclaimerPrivacyverklaringSitemap

Sparnaaij Juweliers en Lab 35 | Aalsmeer.nu